MANİSA / ALAŞEHİR - Kavaklıdere Atatürk Ortaokulu

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda Mehmet Akif 'in "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşımız ortaya çıkmıştır.

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 102. Yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ara

Okul giriş kapısındaki araç girişleri kısıtlanarak öğrencilerimiz için güvenli bir ortam oluşturuldu.

Araçlarıyla gelen velilerimize anlayışları için teşekkür ederiz.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Ara

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine Salihli Işkur görevlileri Çağdaş Çakır ve Nilgün Yilanci tarafından Meslek Seçiminin önemi konulu seminer verilmiştir

Kas

Atatürk'ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır. 10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata'mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz…

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır..

Eyl

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibariyle başlayamıştır.

Tüm Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için sağlıklı ve başarılı bir öğretim yılı dileriz.

Hayırlı olsun.

May

Kavaklıdere Atatürk Ortaokulu olarak Çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında sokak hayvanlarına mama yardımı kampanyası düzenledik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz mama yardımında bulunarak sokak hayvanlarına besleme yaptık.

May

Çevre ve üretim bilinci kapsamında Kavaklıdere Atatürk Ortaokulu olarak öğrencilerimizle zeytin ve fidan dikimi gerçekleştirdik.